Specializari Medicale


Endocrinologie

Department Endocrinologie

Diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin

Endocrinologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul bolilor glandelor endocrine. Orice afecțiune a unei glande edocrine poate determina o hipofuncție (secreție insuficientă de hormoni), sau o hiperfuncție (secreție hormonală în exces).

Hormonii sunt substanțe chimice secretate de glandele endocrine și care stimulează sau coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism. Ei ne influențează metabolismul, respirația, masculinitate/feminitatea, sau chiar și greutatea.

Sistemul endocrin, împreună cu sistemul nervos, reglează cele mai importante funcții ale organismului. Acesta este compus din hipofiză (glanda pituitară), tiroidă, glande suprarenale, timus și epifiză. De asemenea, și pancreasul, testiculele și ovarele exercită o funcție endocrină prin secrețiile de hormoni.   

Afecțiunile endocrine necesită analize de laborator. O afecțiune a unei glande endocrie poate fi diagnosticată de la cele mai slabe simptome, iar instalarea ei poate fi prevenită. În cazul în care boala s-a instalat, medicul endocrinolog este cel care instituie un tratament corespunzător tipului de afecțiune.

SERVICII ENDOCRINOLOGIE

EXAMEN CLINIC

100 lei

CONTROL CLINIC

80 lei

EXAMEN CLINIC+ECOGRAFIE TIROIDIANĂ

160 lei